Veganistische hamburger met Gekarameliseerde Rode Uien Chutney
12 april 2020Als vegan, vegetariër of flexetarier hoef je het tegenwoordig bij de BBQ met het niet meer alleen te doen met een salade. Vleesvervangers zijn nu van zodanige kwaliteit dat ook de niet-vleeseters heerlijk kunnen genieten van een BBQ met vrienden en familie. Vooral de nieuwe reeks veganistische burgers, die er niet alleen zo uit zien, maar ook gebakken worden en smaken zoals een echte burger. Dit recept is een favoriet thuis, makkelijk, snel en bijzonder lekker!
Geschikt voor vegetariërs, flexetariers en veganisten.
Ingrediënten
- Veganistische mayonaise 1-2 theelepels
- Gekarameliseerde rode uien chutney 1-2 theelepels
- Trostomaat in dunnen plakjes (2 per persoon)
- Kropsla (1 blad is meestal genoeg)
- Komkommer in dunne plakjes (2 per persoon)
- Beyond burger van Albert Heijn (lijkt iets meer rare done) of the Lidls next level burger (lijkt meer op een doorbakken burger)
- Italiaanse bol
- Olijfolie om mee te bakken
- Bamboe knoopprikker
Methode
Stap 1: Snij de komkommer en tomaten in plakken. Laat de tomaten zo nodig even uitlekken, zodat je burger stevig blijft en niet klef wordt. Snij vervolgens een blad van de kropsla af.
Stap 2: Bak de Italiaanse bollen nog even kort af in de oven. Snij deze vervolgens in de twee.
Stap 3: Grill of bak de burger met wat olijfolie aan beide kanten.
Stap 4: Nu bouw je eigen burger naar voorkeur. De volgorde die wij het beste vinden is de mayonaise op de onderste helft van de bol, dan de burger, blad kropsla, 2 plakjes tomaat, 2 plakjes komkommer en aan de bodem van de bovenste bol smeer je niet te gierig de gekarameliseerde rode uien chutney uit. Als laatste doe je een prikker door het midden van de burger.