Geitenkaas en Gekarameliseerde Rode Uien Chutney
19 april 2020Niet alleen John Lennon en Paul McCartney haalden het beste in elkaar naar boven. Geitenkaas en gekarameliseerde rode uien chutney lijken een match made in heaven. Dit gerecht is een lekkere appetizer de feestdagen of gewoon omdat het kan. In een handomdraai tover je dit voorgerecht op de eettafel voor je gasten.
Geschikt voor vegetariërs.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 bakpasteitjes om de kaas in te doen
- 160 gram zachte naturel geitenkaas (bijv. van Saanenhof)
- Gekarameliseerde rode uien chutney
- Zwarte peper
- Blad peterselie
Methode
Stap 1: Verhit de oven volgens de instructies op de verpakking van de pasteitjes.
Je kan de pasteitjes ook zelf maken:
Stap 2: Snij en vorm de geitenkaas, zodat deze mooi in het pasteitje past en wat ruimte overlaat om de chutney in te verdelen.
Stap 3: Doe de pasteitjes in de oven. Bak de ragoutbakjes in circa 8 min. af in de oven. Schep de gekarameliseerde rode uien chutney in de pasteibakjes.
Stap 4: Doe vervolgens de geitenkaas in de pasteibakjes en strooi lichtjes de zwarte peper op de geitenkaas.
Optioneel: Leg ten slotte een peterselieblad op de kaas als garnering.